LA LECTURA ÉS UN PLAER, UNA AVENTURA I UN REPTE

Coneixes en Celestí, la mascota del Contesporles? Un dia va sortir del seu amagatall a la recerca d’aventures…
Si comparteixes amb nosaltres el plaer per : la lectura, els contes populars i/o literaris, l’art i la cultura, la bellesa d’un entorn natural de somni … el Contesporles t’encantarà!

T’imagines un festival on l’escenari sigui tot un poble sencer?

Contesporles s’ambienta a espais públics (places, carrers, sala d’actes i d’exposicions, biblioteca, centres escolars…), comercials (bars restaurants i tendes), privats (cases particulars, claustres i jardins) i al mateix entorn natural del poble (camins de muntanya, fonts, possessions i llocs llegendaris).

Il·lusió, tradició oral, treball en equip

El Festival Internacional del Conte es celebra a Esporles gràcies al suport i al compromís de l’Associació Cultural Contesporles i de totes les persones d’aquest petit poble de la Serra de Tramuntana a Mallorca. Tot s’endinsa en un ambient estimulant on el protagonista és el conte i on l’espai escènic reforça el clima alegre de les diferents activitats.

La nostra iniciativa es basa en l’esperit voluntari de molts d’habitants del lloc que impulsen aquest projecte amb entusiasme, generositat, imaginació i professionalitat.

Amb el Contesporles volem:

Promoure la tradició i la creació literària centrada en la narració oral.
Difondre els contes populars, apropar més gent a la lectura.
Contribuir a la declaració d’Esporles com un Municipi Lector.
Impulsar la participació de la societat civil en la programació cultural.
Afavorir l’intercanvi cultural a través de la creació literària i artística entre persones d’arreu del món.

Vols saber més del Festival Internacional del Conte?

Fins ara quatre edicions amb una periodicitat biennal des del 2013. Un total de més de 320 activitats programades fins a dia d’avui. Unes 12.000 persones han gaudit de la pluja de contes i d’activitats del Contesporles des dels seus inicis.

Una mitjana de 70 persones voluntàries han fet possible cada edició del festival.

Ens omple d’orgull que qui visita el festival valori tan positivament Contesporles

Lídia Clua

“Crec que és un projecte molt bonic per a compartir contes i històries amb el públic., ja siguin grans o petits. A més aquesta iniciativa transforma el poble d’Esporles en la capital del conte, convertint-se en un referent cultural a Mallorca.

Són uns dies màgics que acosten la gent als contes, a més dels escenaris tan diferents que tria l’organització.”

Lluki Portas

Soc esporlerina i participo activament a la vida cultural del meu poble. Vaig aportar el meu granet d’arena a la primera edició del Contesporles a través d’un espectacle de carrer. En aquell moment estudiava teatre i d’aquesta manera vaig tenir l’oportunitat de donar suport a aquesta iniciativa fent el que més m’agradava.

També el gaudeixo com a públic i m’alegra veure com està d’agraïda la gent fent aquesta iniciativa voluntària que neix de baix, en la que tots ens involucrem. Em fa feliç viure Esporles en la seva màxima essència!

Nívola Uyá

L’any 2017 vaig col·laborar amb el Contesporles amb els ulls tancats perquè em va semblar una iniciativa interessant de base participativa i perquè era capaç d’embarcar tot un poble al vaivé dels contes, la poesia i la literatura. Com no participar-hi!

No et perdis Contesporles

DESCOBREIX LES ACTIVITATS I ELS ESPECTACLES D’AQUESTA EDICIÓ